Website   nieuwsberichten  (1)

Een klein voorproefje

17 juli

Start bouw
Ten eerste zijn we verheugd om aan te kondigen dat de bouw aan de zijde van Hoogvliet ook van start is gegaan. Een belangrijke mijlpaal in het renovatieproces dat bijdraagt aan de vernieuwing van ons winkelcentrum.

Een klein voorproefje
Als je door het winkelcentrum loopt, kun je al veel zien van de toekomstige situatie. De puien in fase 1 zijn gemonteerd en het afwerken van deze passage is al in volle gang. Zo zie je dat het passage dak al gedeeltelijk is geplaatst. Ook zie je op het plein als je naar boven kijkt nu ook geen tent meer maar staal en dakplaten. Deze zichtbare veranderingen geven ons een voorproefje van de prachtige transformatie die het winkelcentrum zal ondergaan. Wij kunnen haast niet wachten op het eindresultaat.

Vernieuwd
Op woensdag 5 juli mocht de Etos haar vernieuwde deuren al openen. We feliciteren de Etos en raden je zeker aan om snel een kijkje te nemen.

Planning
Vanaf 17 juli worden er diverse kabels en leidingen in de parkeergarage verwijderd, aangepast of omgelegd. Ook worden de sloopwerkzaamheden verder vervolgd. Naar verwachting zal eind juli het heiwerk gereed zijn. 

Van 31 juli t/m 25 augustus is de aannemer (CNSTRCT) van de Hoogvliet zijde met vakantie, dus worden er (voor zover nu bekend) geen werkzaamheden verricht. Dit biedt ons de gelegenheid om even tot rust te komen en te genieten van de zomerperiode.

De aannemer (Lowik) van de VVE zijde heeft vakantie van 7 t/m 25 augustus. De werkzaamheden aan onder andere de nieuwe AH gaan in mindere mate wel door in deze periode. 

We begrijpen dat de renovatie van het winkelcentrum voor enige overlast kan zorgen, maar we hopen dat je ziet dat deze veranderingen nodig zijn om het winkel­centrum aantrekkelijk te maken voor de toekomst. 

Veiligheid tijdens de bouw
De afgelopen periode heeft het weleens geregend. Als gevolg van de werkzaamheden zijn diverse daken opengemaakt en zijn er ook “gaten” gemaakt in de constructie. Hierdoor kan er regenwater in de parkeergarage en de passage terechtkomen. De aannemers houden hier rekening mee en bijvoorbeeld worden eerst elektrische installaties afgekoppeld zodat regenwater niet bij een werkende elektrische installatie kan komen. Er is geregeld overleg over de veiligheid tijdens de bouw en de aannemer, eigenaren en gemeente zijn zeer alert om, tijdens de werkzaamheden, het winkelcentrum veilig te houden voor de bezoekers en ondernemers.

We blijven je op de hoogte houden van de ontwikke­lingen en we zien je graag in winkelcentrum Ridderhof.

Vriendelijke groet,

Renovatieteam Ridderhof:
Vereniging van Eigenaren Ridderhof, Hoogvliet Beheer, Lowik Bouw en CNSTRCT