Banner nieuwsbrief 7 sept 2023

Inloopbijeenkomst 18 september

7 september

Dit bericht wordt geplaatst namens gemeente Alphen aan den Rijn

Winkelcentrum Ridderhof wordt op dit moment opgeknapt. Het winkelcentrum wordt verkleind en ondergaat samen met de passage een metamorfose. Bovendien worden de Albert Heijn en de ingangen naar het winkelcentrum verplaatst. Verder worden nieuwe woningen gebouwd en de parkeerterreinen onder en rondom het winkelcentrum opnieuw ingericht.

Inloopbijeenkomst
Op 11 januari 2023 is een informatiemarkt gehouden in de Ridderhof door de initiatiefnemers voor de verbouwing van de Ridderhof. Daarbij is uitleg gegeven over de plannen voor het winkelcentrum, de woontoren en de parkeerterreinen. Ook konden aanwezigen reactie geven op de plannen. Inmiddels heeft de gemeente een ontwerp gemaakt voor de aanpassing van de parkeerterreinen en buitenruimte. Graag nodigen wij u uit voor een inloopbijeenkomst om het ontwerp aan u te laten zien. Deze bijeenkomst vindt plaats:

  • Datum: 18 september
  • Tijd: 19.00 – 21.00 (u kunt binnen die tijd zelf binnenlopen wanneer het voor u uitkomt)
  • Locatie: Zalencentrum De Bron

Wat gaat er buiten veranderen?
Tijdens de avond kunt u op een kaart zien wat er precies gaat veranderen in de openbare ruimte. Zo worden de parkeergarage en de twee parkeerterreinen op het Carmenplein en Aidaplein met elkaar verbonden. De hekken onder de parkeergarage gaan weg, zodat de parkeerterreinen één geheel gaan vormen en er eenvoudig overal geparkeerd kan worden. Omdat de toegangshelling aan de kant van de Troubadourweg weg gaat en ook de ingang bij Hoogvliet wijzigt, wordt het gebied op die plekken anders ingericht. Zo komt daar extra groen en enkele zitjes. De wijzigingen kunt u op de avond bekijken. Ook kunt u dan vragen stellen en suggesties meegeven.

Uitvoering Werkzaamheden
De verwachting is dat de werkzaamheden aan de parkeerterreinen en buitenruimte halverwege 2024 van start gaan.

Vragen
Vragen kunt u op de avond stellen. Als u niet naar de avond kunt komen, kunt u vragen ook stellen via ridderhof@alphenaandenrijn.nl of gemeente@alphenaandenrijn.nl.

Carel van Rosmalen, projectleider gemeente Alphen aan den Rijn